A+ A A-

Leacuri populare pentru vindecarea poliartritei reumatoide

 


Medicina populară ne-nvaţă că primele măsuri care trebuie să fie luate pentru vindecarea diferitelor forme de reumatism privesc eliminarea otrăvurilor din organism, reglementarea proceselor metabolice, înlăturarea focarelor de infecţie şi întărirea sistemului imunitar. Pentru toate acestea, tradiţia populară are leacuri precise


Pe cale internă


Instaurarea dietelor alimentare severe din care se elimină carnea, grăsimile, precum şi alimentele făinoase. Din cauza aceasta, anotimpul cel mai bun pentru începerea tratamentului este considerat a fi toamna, când fructele şi legumele ating maturitatea dezvoltării lor.

Ele trebuie consumate în stare crudă, însoţite de cereale (grâu şi hrişcă încolţită, fulgi de ovăz, porumb, soia, germeni de grâu etc.) care se găsesc în ultima vreme şi în farmacii şi magazine naturiste. Alimente recomandate sunt şi laptele crud şi iaurtul, dar în cantităţi moderate.


Regim de dezintoxicare a organismului - prin cure de lichide (apă, ceaiuri de plante, sucuri de legume şi fructe), regimul Oshawa (compus numai din cereale).


• Ceai de plop negru (o linguriţă de muguri se opăreşte cu o cană de apă în clocot) - se beau două căni pe zi.
Ceai de frunze de mesteacăn (infuzie din 4-5 linguriţe de plantă opărite cu 200 ml apă în clocot). Se strecoară într-un vas de sticlă, se lasă o oră, apoi se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.
Se bea fracţionat, la interval de 3-4 ore.


Ceai de mătase de porumb (recomandat în toate formele de reumatism şi artrită). O linguriţă de plantă se fierbe 10 minute în 250 ml de apă. Se poate îndulci cu miere. Se bea de 2-3 ori pe zi.
Decoct de ţelină - 230 g ţelină (rădăcina şi frunze) se fierb la foc mic cu un litru de apă. Când jumătate din lichid s-a evaporat, amestecul se stre¬coară. Lichidul care rezultă reprezintă doza zilnică, care se administrează în trei porţii, de trei ori pe zi. Se consumă fierbinte. Decoctul trebuie preparat zilnic. Nu are efecte secundare, dar trebuie respectat dozajul.


Pe caie externă


Baia cu sare de mare (sare Epsom) - se foloseşte în cazurile mai usoare de poliartrita . Aproximativ 6 kilograme de sare (poate să fie şi sare grunjoasă) se dizolvă în apa din baie, care trebuie să ajungă până la subsuoara pacientului. Durata băii este de 10- 20 de minute, iar apa trebuie să aibă 37°C (procedeul e strict interzis pentru cardiaci).


• Baia cu cenuşă - se fierb can¬tităţi egale de apă şi cenuşă, apoi se la¬să la cald 12 ore. Cenuşa se depune pe fundul vasului, iar din soluţia limpede de deasupra (leşie) se utilizează cam 1,5 1, care se toarnă în apa din baie.
• Băi cu frunze de mesteacăn sau cu ace de pin un kilogram de frunze verzi de mesteacăn sau o jumă¬tate de kilogram de frunze usca¬te se fierb legate într-un săculeţ, timp de 30 de minute.


Se toarnă apoi în apa din cadă fiertura de mesteacăn şi săcu-leţul cu frunze. Se face o baie pe zi, vreme de o lună, cu rezultate excelente. (în locul frunzelor de mesteacăn se pot folosi ace de pin.)
După toate băile recomandate mai sus, bolnavul trebuie să se ferească de aer rece şi să intre direct în pat.


• Tratamentul cu frunze de mesteacăn - se introduce braţul sau piciorul bolnav într-un sac lunguieţ şi destul de larg, care se umple cu foi verzi de mesteacăn şi se leagă bine la gură. Durata şedinţei este de o oră. în interiorul sacului se produce o transpiraţie abundentă, iar frunzele devin umede. Atunci, sacul se îndepărtează. Membrul bolnav este învelit imediat într-o flanelă, pentru a preveni răceala.


Tratamentul trebuie efectuat zilnic, vreme de o lună.
Cataplasme cu flori de fân - se pun la fiert cinci litri de apă. Când dau în clocot, se bagă înăun¬tru un săculeţ de tifon în care se pun doi pumni de scuturătură de fân. Se lasă să se infuzeze câteva minute, apoi săcule¬ţul se stoarce si se aşează, cât mai fier- binte, pe încheieturile bolnave. Se ţine până devine călduţ. Lichidul din oală se adaugă într-o vană cu apă caldă (36- 37 grade C). Durata unei băi este de 30 de minute.


Comprese cu terci de cartofi - se dau pe râzătoare doi cartofi cruzi. Se adaugă două cepe tocate mărunt şi două linguri de seminţe de in fierte. Amestecul se pune pe locurile bolnave, acoperindu-se mai întâi cu o folie de plastic,apoi cu un flanel gros.se pastreaza toata noaptea . procedeul se repeta pana la ameliorarea bolii.

NSP GK4 suffix " nsp"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

Stat